- Közepes méretű lábasban picit olajat hevítünk, majd az előre kimért bulgurt belengedjük. Sózzuk, borsozzuk, kevergetjük, amíg egy-két szem barnulni kezd, közben a kukoricát is belerakjuk a bulgurhoz, majd jól elkeverjük. Utána felengedjük langyos vízzel, addig hogy ellepje. Mikor kezd sűrűsödni elzárjuk, majd a légmentesen lefedjük. 20 perc alatt készre pároljuk.
- A friss halfilét alapsosan sózzuk, borsozzuk, tört fohagymával bekenjük, pici citromlével locsoljuk.
- A zöldségalaphoz vékonyra szeljük az uborkát, a sárgarépát és a paradicsomot. Olíva olajban „lecsós” állagúra hevítjük. Sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük
- Sütőpapírt félbe hajtjuk és a középre vékonyan halmozunk egy adag zöldség ragut. Ráhelyezzük az előre besózott harcsa filét. A sütőpapírt körbefogva batyuvá formázzuk.
- Az így elkészült bagyukat tepsibe helyezzük és 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig készre sütjük.
- Bulgurral együtt tálaljuk.
Elkészítési idő: 55 perc
Hozzávalók:
- 60 dkg szentesi afrikai harcsa filé
- 1 db kígyóuborka
- 1 db nagyobb sárgarépa
- 3-5 db paradicsom
- só
- bors
- bazsalikom
- citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- olíva olaj
- 20 dkg bulgur
- 5 dkg kukorica (fagyasztott vagy konzerv)