Sütőpapírban párolt afrikai harcsa zöldségágyon, kukoricás bulgurral

  1. Közepes méretű lábasban picit olajat hevítünk, majd az előre kimért bulgurt belengedjük. Sózzuk, borsozzuk, kevergetjük, amíg egy-két szem barnulni kezd, közben a kukoricát is belerakjuk a bulgurhoz, majd jól elkeverjük. Utána felengedjük langyos vízzel, addig hogy ellepje. Mikor kezd sűrűsödni elzárjuk, majd a légmentesen lefedjük. 20 perc alatt készre pároljuk.
  2. A friss halfilét alapsosan sózzuk, borsozzuk, tört fohagymával bekenjük, pici citromlével locsoljuk. 
  3. A zöldségalaphoz vékonyra szeljük az uborkát, a sárgarépát és a paradicsomot. Olíva olajban „lecsós” állagúra hevítjük. Sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük
  4. Sütőpapírt félbe hajtjuk és a középre vékonyan halmozunk egy adag zöldség ragut. Ráhelyezzük az előre besózott harcsa filét. A sütőpapírt körbefogva batyuvá formázzuk. 
  5. Az így elkészült bagyukat tepsibe helyezzük és 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig készre sütjük.
  6. Bulgurral együtt tálaljuk.

Elkészítési idő: 55 perc

Hozzávalók:

  • 60 dkg szentesi afrikai harcsa filé
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db nagyobb sárgarépa
  • 3-5 db paradicsom
  • bors
  • bazsalikom
  • citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olíva olaj
  • 20 dkg bulgur
  • 5 dkg kukorica (fagyasztott vagy konzerv)